Praktisk utstyr for tur

Når du skal på tur er det viktig å ha rett utstyr i orden. I Norge

kjøper vi turutstyr uten at vi tenker så mye over det. Det er derfor viktig at vi kjøper det utstyret vi trenger når vi trenger det. Om vi skulle gjort noe annet så er det viktig at vi gjør det andre. På tur er det utstyret som gjelder og tur i båt er utstyret enda viktigere.

Det viktigste man kan ta med seg på båttur er en redningsvest. Du må være sikker på at alt er bra og at alt brukes veldig riktig. Om du ikke bruker ting rett så er det viktig at du i hvert fall får med deg vanntett på tur. Det vil si at du bør ta med deg en vanntett bag eller noe annet å pakke klær i slik at ting er tørt om det skulle begynne å regne. Noen båter er som hus slik at du ikke trenger å tenke på noe som helst spesifikt om vann om du faktisk drar på tur med båten.

Sko er også viktig når man skal på tur og da spesielt sko som ikke glir når det er vått. Du må ha sklisikre sko slik at du ikke faller over bord eller på andre måter ikke kommer deg bort i noe som gjør at det blir veldig vanskelig å bevege seg. Når du er til sjøs kan det også bli kaldt. Er det kaldt så er det viktig at du har varme klær eller varm sovepose. Bruk vindtette klær og bruk også klær som kan ta en støyt. Det er viktig å kle seg rett.

mts_magxp