Trebåter og vedlikehold

Det er svært viktig med godt vedlikehold om man eier og bruker eldre trebåter. Veldig mange tar alt for lett på vedlikehold av slike båter og dette kan være en stor risiko.

Mange har enkle, små trebåter som brukes på hytta i fjellet. Slike båter begynner gjerne å dra på årene, og vedlikeholdet blir ofte oversett til fordel for flere fine turer ute på et rolig vann. Det er viktig å tenke på sikkerheten når man skal begi seg ut på et slikt vedlikeholdsprosjekt. En båt vil være veldig tung og vanskelig å håndtere, slik at man må passe seg for ikke å bli skadet i prosessen.

Selve vedlikeholdet av trebåter kan være et fint tidsfordriv en varm vårdag, med sol og gode værforhold. For å gjøre vedlikeholdet av en trebåt så smertefritt og behagelig som mulig, er det viktig med godt utstyr. En solid og driftssikker slipemaskin gjør selve pussingen av trebåten til en enkel affære. Bare pass på at du har et trygt og godt underlag når du starter prosessen. Mange har investert en slipemaskin, men typiske båndslipere blir slitt over tid og reimene må erstattes for å få et godt resultat. Da er det viktig å vite at man enkelt kan erstatte slike reimer på sider som Reimbutikken.

Hos Reimbutikken kan du enkelt finne en ny reim for å erstatte den som begynner å bli slitt. Alt for mange velger unødvendig å kjøpe nye båndslipere når disse reimene begynner å bli slitt. Dette er både dyrere og mindre miljøvennlig enn å bare kjøpe en ny reim fra Reimbutikken.

Mange har en påhengsmotor på trebåten sin, og disse trenger også vedlikehold. Man kan drastisk forlenge levetiden til en motor med godt vedlikehold. Det er ikke så mye som skal til for å sikre driften på en påhengsmotor – man kommer veldig langt med litt motorolje og kanskje bytte av oljefilter en gang iblant. Da er det veldig praktisk at alt dette også er å finne i Reimbutikken på nettet.

Da er det bare å starte planlegging av årets vedlikehold av båten. Finn en finværsdag i nær framtid, sjekk at båndsliperen ikke har alt for slitte reimer og kjøp inn litt motorolje til motoren.

mts_magxp