Hytte på vannet – realiser det med et lån

Det sies at nordmenn er født med ski på bena, men sjøluft, nakne holmer og bølgende hav kan virke vel så tiltrekkende på en traust nordmann. Med stadig stigende hyttepriser, bompenge-bonanza og mildere vintre trekker stadig flere mot hav, måkeskrik og båtlivet. Båtsesongen strekkes ut i begge årstidene rundt sommeren, og antallet småbåtkapteiner øker for hvert år.

Utstyr og behov

For den erfarne båtentusiasten kan et prosjekt til oppussing gjerne kjøpes inn på høsten, og vinter og tidlig vår går med til demontering, montering, finpuss og justeringer. For den forholdsvis nyfrelste vil det være langt enklere å gå til innkjøp av en sjøklar båt, og dra rett ut på åpent hav. Med litt finansiell planlegging kan det med et forbrukslån opp til 600 000 kroner kjøpes inn en flott båt de nærmeste naboene i marinaen vil misunne. Valg av type båt og størrelsen på denne avhenger selvfølgelig av preferansene, men med gode planer og struktur, kan drømmebåten ligge på båtplassen i god tid til sesongstart.

Med en ny båt følger også behovet for det nødvendige utstyret. Om det satses på en forholdsvis ny 32 fots cabincruiser, så vil det meste av ekstrautstyr være inkludert ved overtakelse. Om pengene legges i en snekke på 24 fot med noen år på riggen, så kan det være en god ide å ta i litt når ekstrautstyret skal kjøpes i tillegg. Om finansieringen gjøres med et forbrukslån, så er det viktig å bruke tid for å finne det som passer akkurat deg best, så pengene kan brukes der det er behov.

Med finansiering på plass kan drømmene realiseres

Det er kun fantasien som setter grensene for hvordan en båt kan innredes, selv om skrogets størrelse og utforming også spiller inn til en viss grad. Uavhengig av størrelse så kan båten innredes som en hjemmekoselig hytte, et partysted eller være klargjort for all slags fiske. Med rett planlegging og struktur kan den nye båten bli et andre hjem i den varmere delen av året. Med finansieringen på plass, så er det kun deg selv som bestemmer hvordan tiden skal tilbringes på vannet, og med det varmere været vi har hatt i Norge de siste årene så ser det ut til at det kan bli mange late dager på svabergene langs Norskekysten i årene fremover.

mts_magxp