Hvordan finansiere drømmebåten

Mange drømmer om å cruise rundt på havet en varm og deilig sommerdag med vinden i håret og nyte den fantastiske sjøluften. Uansett om det er en rask motorbåt, fleksibel familiebåt eller kanskje en seilbåt du drømmer vil en båt gi deg en fantastisk frihet og mulighet for spennende og eventyraktige ferier eller dagsturer hvor du selv er kapteinen og bestemmer hvor ferden skal gå. En båt er en investering som kan gi deg mye glede og livskvalitet, men får å ta steget til å bli båteier kreves det at man har økonomien til det. En båt er en relativt stor investering og det vil kreve en del penger og kapital. Her følger noen tips til hvordan du kan komme litt nærmere drømmen om å bli båteier.

– Refinansiering av lån

Når du refinansierer samler du lån og gjeld fra ulike långivere til en nytt og samlet lån. Det geniale med refinansiering er at du reduserer antallet långivere du må ta ta hensyn til og ofte kan få bedre vilkår med kun ett stort lån, kontra mange små. Ved å kun ha et større lån slipper du alle termingebyrene på smålånene og vil som regel også få en del lavere renteutgifter ved kun å ha ett lån. I tillegg gir dette bedre oversikt og kontroll over utgiftene. Rent praktisk fungerer refinansiering på mer eller mindre den samme måten som et vanlig lån, du søker lån via en bank eller låneinstitusjon og bruker deretter pengene du får fra dette lånet til å betale gjelden du hadde fra før. Om du ønsker mer informasjon om refinansiering eller ønsker å sammenligne ulike tilbydere av denne tjenesten kan du sjekke oversikten på Refinansiering24.no for masse nyttig informasjon.

– Spar litt penger hver måned

Det høres kanskje litt kjedelig ut, men den mest effektive måten å få råd til drømmebåten er rett og slett å bli mer observant på utgiftene dine og begynne å spare penger. Et godt tips her er å ta en full gjennomgang av økonomien din og se hvor du kan begynne å spare inn. Sett deg klare sparemål og ikke la deg friste til unødvendige kjøp. Legg gjerne inn en automatisk overføring til en sparekonto når du mottar lønn slik at du ikke blir fristet til å bruke disse pengene på unødvendigheter i stedet for å spare.

– Kjøp en brukt båt

Om du ønsker å kjøpe en litt billigere båt kan det å kjøpe brukt være et flott alternativ. Du kan velge å kjøpe direkte fra en båteier, eller du kan kjøpe brukte båter via en båtforhandler.

Ikke la båtdrømmen seile forbi, gjør tiltak for egen økonomi slik at du også kan oppleve havets magi!

mts_magxp