Havidyll

Det er lite som er like forfriskende som å få ren sjøluft i lungene, og det er kanskje litt derfor så mange av oss lengter etter åpent hav og båtliv. Særlig det å dure av gårde i høy fart med overkroppen over vindskjermen, slik at den friske vinden fra havet gir oss bakoversveis, er noe av det beste med å ha båt. Det viser seg dessuten at denne sjøluften faktisk er ganske sunn.

Havet er kjent for å være en kilde til sunnhet og god helse, og det er ikke bare på grunn av delikatessene det byr på i form av sjømat full av omega-3-fettsyrer. Sjøluften i seg selv gjør underverker med oss, skal vi tro forskere. Et gammelt kjerringråd mot sorg er nemlig det å puste på sjøluft, noe leger også oppfordret folk til en gang i tiden. Heldigvis er ikke sjøluften reseptbelagt, og det skal mye til for å ta overdose.

Terapeutisk påvirkning

Det å være i vannmiljø er svært helsebringende. Vi føler oss mer avslappet når vi er ute i båten, langt bort fra bekymringene. Når du er langt ute på sjøen med bare vann i alle retninger, er det litt som å være på månens bakside – fullstendig skjermet fra omverdenen. Av og til er det nettopp det som skal til for å ta brodden av en hektisk hverdag, gjerne med en fiskestang og noe å tygge på. Når du sitter i drømmebåten på ditt foretrukne sted ute på havet, er alt perfekt.

Det er dessuten penger spart i å fiske fisk selv, slik at du kanskje kan investere i noen rimelige produkter fra https://www.worksystem.no når det trengs. Den salte brisen du møter på ute på havet har en rensende effekt på luftveiene dine. I tillegg renses lungene, du får bedre pust og den har dessuten en antibiotisk virkning. Individer med allergier og astma har spesielt godt av å tilbringe tid på sjøen. I tillegg gjør både synet og lyden av havet underverker med deg. Alfabølger entrer hjernen, og det er dette som hjelper deg å slappe av.

Havet hjelper oss med å absorbere vitamin-D, og er full av negative ioner. De negative ionene hjelper på mange måter, blant annet ved å fjerne bakterier og forhindre smitteoverføring. I tillegg bidrar negative ioner til at hjernen produserer serotonin, som gjør oss lykkeligere. Ved å være på havet kan vi få mer motivasjon, og utvikle et ønske om å være mer produktive. Vi blir ikke supermennesker bare fordi vi tilbringer tid på sjøen, men det åpne havet og den friske sjøluften kan fint være med på å dytte oss i riktig retning. Når du trenger noe sunt for å kvikke deg opp, kan du med god samvittighet ta deg en tur ut i båten.

mts_magxp