Seilturer i Quebec

Det ellers kalde Canada er kanskje ikke stedet båtglade nordmenn tenker på når de vurderer en lang ferie på båt. Quebec har behagelige sommertemperaturer, og ligger vanligvis et par grader over temperaturen vi kjenner fra somre på Østlandet. Seilbåt-entusiaster kan ha mye moro i Quebec, og listen over muligheter for leie og kjøp er lange. Siden den franskspråklige kanadiske provinsen har et stort seilbåt-miljø, er det enkelt og bli kjent med likesinnede. Hvis man legger ferien til hovedstaden i denne vakre og kulturrike provinsen kan man få en blanding av storby, natur og hav. Dette passer godt hvis man reiser med partner og barn, for man kan finne noe som passer alle.

Ta med barna

I Québec kan man ta inn på hoteller av forskjellig prisklasser og komfort i kort avstand til båthavnen. Hvis man reiser på et litt større budsjett kan man ta inn på et ibåthotell/i og dette er kanskje spesielt morsomt for barna. Siden Québec ligger i nærheten av store innsjøer og elver som fører til og fra disse, er stedene hvor man kan seile veldige varierte, men aldri like utfordrende som det åpne Atlanterhavet. Man kan velge mellom større og mindre innsjøer, og selv om man velger en av de roligste må man være forberedt på kjølig bris spesielt på kvelden. Temperaturen på natten kan bli lav, spesielt når vind og skyer kommer i tillegg.

Pakk etter været

Ferierende på seilbåter bør pakke til en fjelltur i Norge på sommeren, med lette klær, varme klær og vindjakker. Man kan gjerne ta med ekstra varme klær til barn siden de ikke kommer til å jobbe like mye på båten som de voksne. Klær til slike forhold lages av merket hummel til barn og er tilgjengelig for bestilling i Norge. Andre forholdsregler man må huske på før man reiser er rikelig med solkrem! Dette kan man naturligvis kjøpe når man ankommer, men man må for all del ikke glemme høy solfaktor. Brente kinn og neser er et vanlig irritasjonsmoment på båter, siden solen blir reflektert i vannet og treffer enda sterkere enn på land.

Store og små innsjøer

Innsjøen Saint-Jean regnes som en av de vakreste destinasjonene for seilbåter i provinsen og til og med i hele landet. Her kan man seile hele 1000 kilometer uten stopp. Innsjøen har mange hvite sandstrender hvor seilere går i land og gjerne overnatter i flere netter for å nyte turer i skogen og soling i den kritthvite sanden. En annen yndet destinasjon for erfarne seilere i området er Lake Massawippi som ligger rett sør for byen Sherbrooke. Denne er mye mindre enn den førstnevnte, men passer godt til familier. Med bare 18 kilometer i utstrekning blir man overrasket over den varierte naturen man ser fra sjøen. Québec er godt tilrettelagt for seilbåter, både innenfor konkurranser og rolige familieferier.

mts_magxp