Hvordan kle seg for båtlivet?

Greit nok – vi er kanskje ikke blant de heldige som tilbringer dagene på en superyacht, men for de fleste nordmenn er likevel livet på sjøen noe vi før eller senere støter på. Er du heldig, får du være med på en venns båt, er du enda heldigere, så har du din egen. Nordmenn er kanskje født med ski på beina, men man kan like så greit si at vi er skapt for å være på sjøen, der så mange av våre forfedre også søkte lykken. Mange er også glade i å søke sol og båtliv i sydligere strøk, som for eksempel i Kroatia, som har blitt en populær destinasjon. Men hvordan skal en dame kle seg på båttur – det er neppe siste vikingmote som er aktuelt?

Været er viktig

Når man skal på sjøen, er det selvfølgelig alltid viktig å sjekke værmeldingen, først og fremst for sikkerhetens skyld. Men været er også viktig når man skal ut på fjorden eller sette fart langs kysten. For en dame er det viktig å ha bukser på hvis det trekker opp til dårlig vær. Selv den som er mest vant til shorts eller kjole på sommeren, må få i seg noen pene bukser dame for å være sikker og klar for båtliv og seilas. Har man først fått tak i drømmebåten, må man jo ha riktig utstyr og klær på plass!2

Når vi sier at man skal ha med seg alt, er det likevel kanskje på sin plass å minne om at man ikke nødvendigvis skal ha med seg alt av alkohol på båt, og særlig ikke skjenke båtføreren. Dårlige holdninger til alkohol fører dessverre fote til at det oppstår farlige situasjoner på sjøen.

Velg riktig fottøy

Det er også viktig å ha på seg de riktige skoene når man skal ut på sjøen. Høye hæler er vanligvis ikke tingen! Velg fottøy som gjør at du har minst mulig sannsynlighet for å skli. Hvis du sklir, som fort kan skje på en båt dersom man ikke er velskodd, kan man ikke bare falle å slå seg, men i verste fall falle overbord. Det kan skape en farlig situasjon som du for all del må unngå.

Løsningen her kan være noen sandaler som er litt solide, som for eksempel Birkenstock eller lignende. For menn er båtsko en mulighet, og det er heller ikke utenkelig for kvinner å bruke denne typen sko i dag. Det kan imidlertid til tider være en utfordring og finne bukser for dame eller andre klær som matcher helt med båtsko.

Alt i alt kan vi si at mye er lov når man skal kle seg for en tur på sjøen, men tenk først og fremst på helse og sikkerhet.

mts_magxp