Norge

Norge er et perfekt land å ta seg en ferie i. Når du skal planlegge din ferie kan det være greit å huske på flere ting som gjør at ferien blir mye lettere å takle. Ferie er som sagt best når du er på sjøen og når du har muligheten til å slappe av. Hvem som slapper best av når du tar deg ferie kommer jo veldig an på deg selv og på hvem du er.

Når du starter ferien i Norge og du tar med deg båten kan du fint lage en liste over

tips til deg selv. Det finnes mange fine ting som du må huske på når du skal på ferie. Start med det viktigste, planlegg. Du må planlegge turen du skal på. Når du planlegger ferien din er det viktig at du tenker igjennom hvor det er best å dra, hvordan det er å legge seg til kais der og hvordan været er. Husk også at kart hjelper veldig også i papirform. Det er lett å tenke elektronisk i alt det man gjør, men det er ikke like lett bestandig. Når du skal finne frem det som passer for deg er det viktig at du har kontroll og annet.

Du har nå kommet deg et stykke på vei og ferien er i gang. Det er på tide å laste opp båten. Da båt er et område hvor det er viktig å planlegge plassen blir bagasje også viktig. Ikke ta med deg mer enn det du trenger. Når du pakker så husk at det er sommer og du ofte ikke trenger å ta med deg så mye som du faktisk tror at du skal ha med deg. Hvordan det passer å passe kommer jo fort an på hvordan det er best å pakke. Om du skal pakke så er det greit å pakke på en slik måte at du får plass til både klær og mat uten at det bogner.

Når du er på sjøen er været viktig. Mange liker å tenke på det gode været og at solfaktoren er viktig. Det stemmer at man må beskytte seg fra solen. Når man er på sjøen er nok også det dårlige været viktig. Unngå situasjoner som passer seg dårlig ved å unngå vær som kommer over en på en dårlig måte. Hør derfor på værmeldingen når du kan slik at du unngår alt det været som kan gjøre ting veldig vanskelig for deg. Her kan det være greit å lete etter gjestehavner slik at du kan finne steder å gjemme deg når du trenger det. Du kan også besøke andre havner slik at du har en god oversikt over hvordan disse havnene fungerer og hvor du kan parkere båten.

mts_magxp