Drømmebåten

De fleste nordmenn har på et eller annet tidspunkt drømt om å eie båt. Om det har kommet etter båttur med venner, som et forbigående blaff av en drøm, eller det har vært et livslangt ønske om å høre til på havet, det varierer. For mange blir det bare med en drøm, men stadig flere lever ut denne drømmen, og tilbringer hvert ledige minutt i havna eller på sjøen.

Hva som ligger i denne drømmen varierer like mye som hva slags interiør noen velger å ha i stua seg – det er smak og behag som gjelder, og litt økonomi.

Den splitter nye seilbåten

For mange er den våte drømmen om båt, en splitter ny seilbåt å legge ut i, med all mulig luksus. Kjøper man seg en helt ny seilbåt så kan man se fram imot lange dager på sjøen med høyest mulig grad av komfort. De nye seilbåtene inneholder alt man kan tenke seg av utstyr, til både matlaging, underholdning og luksuriøs livsstil på havet – det formelig glitrer i nylakkerte paneler.

For mange er også seilbåt forbundet med drømmen om å leve fritt og å ha muligheten til å reise hvor man vil når man vil, eller til og med å gjøre som Nicole og Sam som bor i seilbåten sin med de syv hav som adresse. Det koster litt med luksuriøse seilbåter, og mange er villige til å ta opp lån på dagen for å finansiere denne drømmen. Så er det bare å legge ut, med vind i håret og seilene, og reise dit vinden eller kartet fører deg. Livet på havet er ikke uten grunn forbundet med frihet, og det er en frihet mange velger å unne seg.

Den hjemmesnekrede snekka

Andre forbinder båtdrømmen med en god gammeldags snekke som tøffer behagelig gjennom rolig skjærgård. Drømmen om snekke er ofte forbundet med det å ha laget sin egen båt fra bunnen av, eller det å restaurere et gammelt vrak. Å snekre sin egen båt tar selvfølgelig litt tid, og det krever at man har litt forkunnskaper med bygging, men man trenger ikke ha båtbygging som fag for å realisere denne drømmen.

Mange som drømmer om snekke har ikke nødvendigvis behovet for å restaurere eller bygge, men ønsker en gammelromantisk tilværelse på sjøen, med late dager på svaberg, lyden av måker og lukten av sjø. Det er få ting som utfyller denne fantasien mer enn å tilbringe dem i en snekke. Med sengeplasser nok kan man både ta med seg hele familien, noen venner og eventuelt hunden. Dagene kan nytes med bading, fisking og soling, og når kvelden kommer nyter man sommerluften under kalesjen, med tente lys og noe godt i glasset. Det er ikke rart at mange drømmer om nettopp denne sommeren.

mts_magxp