Båter og fritid

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på forskjellige typer båter som finnes. Vi skal også gå gjennom hva slags aktiviteter vi kan bruke båter til. Til slutt skal vi se på hvordan vi kan bruke en båt til å tjene noen penger. Dersom du har lyst til å jobbe med frilans, kan du sjekke ut https://www.frilansfinans.no/ for å få hjelp til å fakturere for det arbeidet du utfører.

Båter

Hva er en båt egentlig? Selve definisjonen er et hvilket som helst mindre fartøy som brukes til å reise på sjø og vann. Dersom båten når en viss størrelse så kaller vi det et skip i stedet for en båt.

Den mest populære båten i Norge, som folk bruker til blant annet fiske, er en snekke. Disse båtene har kanskje blitt litt mer sjeldne i det siste, men det er fortsatt mange som har denne typen båt. Dersom du har lyst til å bruke denne til å fiske med, må du huske at den ikke har så altfor mye plass, så all den fisken du fanger – kommer antakeligvis til å bli brukt til personlig bruk. Dersom du har lyst til å selge fisken som du fanger, bør du antakeligvis finne en større båt.

Dersom du vil ha en fritidsbåt kan du for eksempel skaffe en passbåt som du kan bruke til å for eksempel ta med deg venner og familie på tur. Dette er også en veldig vanlig type båt, men den er veldig brukervennlig og man har virkelig alt man trenger for å ta livet med ro.

Dersom du har noen spesifikke ting som du vil gjøre på båten din, finnes det en podcast som går gjennom hvordan du velger en fritidsbåt som passer deg og dine behov.

Frilans

Det finnes et par forskjellige ting som du kan gjøre for å tjene penger på båten din. Vi har allerede diskutert muligheten av å kunne bruke båten til å fiske med, og deretter kan du for eksempel selge fisken. Det finnes derimot også andre ting som du kan bruke båten din til. Du kan for eksempel leie ut båten til folk som har lyst til å bruke den i kortere perioder.

Det er også muligheter for å for eksempel frakte gjenstander med båten din dersom det er behov for det i området du bor i.

Dersom det finnes mange forskjellige fine områder der du bor, som kun er tilgjengelige med båter, så kan du også vurdere å begynne som guide for turister. Dersom det er noen historiske landområder i nærheten kan du også, for eksempel, lære deg det du trenger å vite om historien og lære det bort til folk. Dette er bare noen få eksempler på hva vi kan gjøre med en båt i dag.

mts_magxp