Bedre selvtillit for store avgjørelser

Båtlivet frister mange. Vakre solnedganger foran horisonten, oppleve nye steder med utrolig skjærgård, mulighet for dykking og fiske og alt båtlivet bringer med seg. Det er mange som drømmer om å vinke hade til alt og reise på en jordomseiling. Bare det å kjøpe sin første båt er en stor avgjørelse.

Drømmer skal ofte forbli drømmer, men noen av dem skal man realisere og oppleve. Det kan være livets store reise som setter alt du trodde var Lov, i perspektiv. Du opplever andre kulturer og ser at livet kan være helt annerledes enn du trodde, og selv det på en levelig måte. Kanskje du trenger å få bedre selvtillit for å hoppe i det? Hos Motiva får man den beste oppfølgingen for moderne implantater.

Hoppe i det

Med båtlivet får man nye utfordringer, ja selv her er ikke alt bare komfortabelt. Men det å hoppe i det får med en gang større betydning når man er på sjøen. Det kan være for å lære seg å tåle kaldt vann eller bli fortrolig med havet. Og fra båten så er det jo såre enkelt. Det er bare å hoppe i det.

Vær fornøyd og nysgjerrig

Selv om et implantat kan gjøre mye for selvtilliten, så skaper man opplevelsene selv. En måte er å forsøke å være nysgjerrig for å lære mer. Det er alltid noe å lære, om det så er kunnskap om ulike seil eller knuter. Med nysgjerrighet får man oftere svar, prøver man i tillegg å være kritisk til det som formidles så finner man ut enda mer om en ting.

Båt for formålet

Man må finne ut hvilken båt som passer for formålet. Skal man fiske på en innsjø så trenger man ikke en havseiler. Vil man ut på de store hav, så hjelper det lite med en robåt. Bruker man litt tid på å se på hvilke båter som fins, så er det også lettere å finne ut av hva man trenger. Med større selvtillit og mer kunnskap så finner man lettere fram.

Ha en plan

Skal man tilbringe ett år på havet, så bør man legge en plan. Selv en idyllisk båtferie kan bli dramatisk. Forsøk å lage en seilrute og finn ut hvilke havner som fins i nærheten. Er målet bare å få lavere husleie, så kan det å bo i en båt være løsningen for mange. Mye billigere og mer miljøvennlig.

mts_magxp