Hvordan forbedre din båtopplevelse!

Det er ingen tvil om at det å være ute i en båt i godt vær om sommeren er noe av det beste en kan gjøre. Frisk sjøbris, sol og varme, øyhopping og bading, eller bare en rolig kveldstur i ei sjekte, uansett hva en føler for så er muligheten der. Her er noen tips for litt ekstra utstyr som hjalp meg forbedre båtopplevelsen min massivt.

For deg med skjærgårdsjeep

Det er mange gleder når en har en skjærgårdsjeep. Min første båt var en 10-fots drommedille, fabelaktig båt, men det er dog noen bakdeler med et slikt fartøy. Skjærgårdsjeeper passer godt som førstegangsbåt og du kommer deg fort rundt med dem, men det er ikke mye mellom deg og bølgene, og det kjennes fort. Få deg ei god pute! Jeg kan ikke fortelle hvor mye bedre det gjorde båtopplevelsen min. En har jo fort lyst til å kjøre fort, kanskje opp i litt bølger også, med stumpen rett på hardt treverk finner en fort ut av at det kanskje ikke var så moro likevel. Gjestene dine vil også takke deg for litt ekstra polstring.

For deg med sjekte

Sjekter er fabelaktige, alt fra den romantiske to-takter motoren, til den komfortable og stødige måten sjekta går gjennom vannet på, perfekt til å få med ens besteforeldre på tur. Noe som virkelig var en «a-ha» opplevelse for meg var å ta av skoa når jeg var i båten. Det var det lille ekstra som virkelig hjalp å gjøre turene litt mer komfortable. Har du tak i båten så vil jeg hjertelig råde til kjøp av noe komfortabelt på dekket. Komfortable stue tepper hjelper til en behagelig opplevelse for alle involvert. Det kan kanskje være vanskelig å tro, men prøv! Bare pass på å ikke la teppet stå ute i regn eller i fare for sjøsprøyt.

For mange av oss er cabincruiser det vi lengter etter. Noe komfortabelt som ei sjekte, meg kjapt som en skjærgårdjeep, og her har en løsninga. Uheldigvis så kommer de med en stor prislapp. Om det frister likevel så finnes det muligheter å finansiere en slik kostnad. Om det er lån eller andre metoder. Det samme gjelder her som tidligere nevnt, så lenge det er godt tak er det fabelaktig å kunne gå barbeint i båten med mykt underlag. Samtidig så kan cabincruisere, men spesielt dagcruisere fortsatt ha litt lite mellom deg og bølgene hvis det går fort nok. Ei god pute er også viktig her.

Helt til slutt er det noen ting som alltid er godt å ha med i alle båter: ekstra redningsvester, noe å drikke, toalettpapir (en vet ikke hvor mye en trenger dette før en virkelig trenger det!) og telefon. Vær klar over hvilket nummer en bør ringe, i de fleste tilfeller så kan alle nødnummer finne fram til hjelp på vannet, men vær sikker først. God tur!

mts_magxp