Båter og båtutstyr

En båt er et motorisert kjøretøy som går på vann. Det finnes mange forskjellige typer båter og tilhørende båtutstyr. En definisjon av en båt er et farøy som går på vann, med et eller flere skrog som går på vann. Den drives fremover av årer, seil eller motor. Ordet brukes normalt om mindre fartøy, til forskjell fra skip som er større fartøy.

Typer båt

Det finnes veldig mange forskjellige typer båter. Det finnes ulike typer og alle ulike typene har forskjellige egenskaper. Det finnes for eksempel speedbåt, politibåt, drosjebåt, ambulansebåt, rekse, seilbåt, gummibåt og bowrider. En speedbåt er en båt som går raskt. Den er gjerne litt mindre og litt lettere enn en seilbåt for eksempel. En politibåt er et båt som kan kjøre raskt, men er gjerne utstyrt med litt forskjellig utstyr som en politibåt bør ha. En ambulansebåt er en ambulanse som går på vann. Den er utstyrt med diverse utstyr som en ambulanse bør ha. Det er sykeseng og andre ting som skal bidra til å redde liv på havet. En seilbåt er en båt som kan være litt større. Den båten går på vann den også. En seilbåt er en båt som kjøres fremover ved å bruke seilene. Da er den avhengig av å ha vind og noen som styrer retningen til båten. En seilbåt kan også bruke motoren til å gå fremover, men den bruker hovedsakelig seilene.

Båtutstyr

En båt er utstyrt med mye forskjellig utstyr. Det kan være utstyr både innvendig og utvendig. Utstyr som båten er utstyrt med innvendig kan være soverom, stue, kjøkken og bad. Noen av båtene er utstyrt med det, slik at man kan bruke båten som et hjem. Det kan for eksempel seilbåtene brukes til. Mange av de båtene kan brukes som et hjem. Båtutstyr som blir brukt utvendig kan for eksempel være en sofaseksjon, på litt større båter.

mts_magxp