Hvorfor kjøpe deg en båt?

I mange land er det å eie en båt helt utenkelig. Spesielt utenkelig er det å eie en båt som en fritidsbåt. De fleste land i verden ser nemlig på båter, og for såvidt også biler, som verktøy til industrier, for eksempel da fiskeindustrien i båtenes tilfelle. Allikevel vet vi nordmenn at båter kan brukes til så mangt og mye mer. Vi bor tross alt langs en av de lengste kystlinjene, og det i et veldig smalt land. Naturligvis har land som USA og Russland, verdens to største, mye større kystlinjer. Allikevel kan ikke deres interesse for båter i henhold til størrelsen på befolkningen sammenlignes engang. Det er fordi folk flest i disse landene bor innenlands. Det vil si, personer i Chicago for eksempel kan kanskje aldri ha sett sjøen. Selv om Lake Michigan pryder storbyen, så er det slettes ikke sikkert at disse menneskene har sett en båt på havet. Rundt om andre steder i USA og Russland kan det fort hende at du finner personer som ikke engang har sett en båt på noe vann i det hele tatt.

Derfor er båt som fritidsinteresse gøy

Se for deg en deilig tur på sjøen midt på sommeren. Sola steiker, du koser deg med et par reker (med mindre du har allergi for disse), og du bare tar det helt rolig. Ingenting slår sommeren på havet, nettopp fordi det er så fredfullt. Så sant kan du reise til stranden og kose deg der også, men her må du være obs på at det vil være nok av støy med naboer som ligger på håndkler bare et par fotskritt unna deg. Dessuten vil det være masse barn og ikke minst musikk. Det er rett og slett ikke optimalt. Hva da med å kose seg i en båt på et hav som er uendelig stort. Dette dekker tross alt 70% av kloden vår, men nærmest ingen benytter seg av det. Med mindre det er en stor båtkortesje på gang, så står faktisk de fleste båter ved kaia. Det er en skam, men det er noe du faktisk kan gjøre noe med.

Finn båten du vil ha

Så er det over til den vanskeligste oppgaven – hvilken båt skal du ha? Dette er et spørsmål du helt sikkert kunne stilt deg selv i det uendelige. Men svaret vet du nok best helt selv også. Vurder hvor mange mennesker du har i den nærmeste familien, venner som du vil invitere med og hvor langt du ønsker å reise. Skal du bare rett utpå fjorden med et par venner, så er en liten båt ok. Skal du på jordomseiling med barna, så må du nok ut med litt mer for dette alternativet.

mts_magxp