Kinesiske båter

Det finnes ganske mange forskjellige båter rundt omkring i verden. Liker du båter så kan det være greit å ha oversikten over hvilke båttyper som finnes og hvor de finnes hen. Mange tror at det finnes mange båttyper i Norge og ikke andre steder. Det stemmer ikke helt, da det finnes mange båttyper i noen andre land og i Norge.

En av verdens største skipsnasjoner på et punkt var Kina. Kina hadde og har en båt som ses på som en av de beste båtene i historien. Denne båten heter

Djunke og er en seilbåt. Den kom i oppløp før Kristus var født og fortsatte og være i bruk langt ut på 1500 tallet hvor den da var sett på som den beste båten i verden. Det som kjennetegner båten er at den har et veldig bra skrog, solid båt og et seil som kjennes igjen på lang avstand. Selve seiles ser nesten ut som en finne på en fisk.

Det finnes også mange andre bra båter i Kina. Om du skal kjøpe deg en båt så må du ikke være redd for å se etter båter andre steder enn kun i Norge. Det finnes mange fine båter over hele verden. Skal du virkelig skaffe deg et prosjekt så kan vi anbefale deg en kinesisk seilbåt som sitter godt i vannet og som absolutt kommer til å vekke oppsikt med sin karakter og sine flotte linjer. Denne båten har mye plass og sånn sett er morsom å bruke.

mts_magxp